Hoe begin je een wijnkelder?

Is het de moeite waard om een wijnkelder te hebben?

Hogere doorverkoopwaarde van het huis: Een wijnkelder kan ook de doorverkoopwaarde van uw huis verbeteren, omdat het een statussymbool is dat de meeste huizen niet hebben. Verbeterde wijncollectie: Mensen hebben de neiging om meer wijn van hoge kwaliteit te kopen omdat ze weten dat het goed wordt bewaard en goed zal zijn wanneer ze het eindelijk openen.

Hoeveel kost het om een wijnkelder aan te leggen?

Het eenvoudige antwoord dat u zoekt, residentiële wijnkelders begint rond de $15.000 en kan oplopen tot $180.000. Volgens fixr, de nationale gemiddelde kosten voor een wijnkelder is 33.750 dollar.

Hoe richt je thuis een wijnkelder in?

Volg deze handige stappen om uw kelderruimte voor te bereiden:

  1. Controleer de ruimte op lekken. …
  2. Installeer een dampscherm. …
  3. Zet de betonnen vloer af. …
  4. Begin met het aanbrengen van de muren. …
  5. Kies de juiste wijnkelderdeur. …
  6. Controleer of er luchtlekken zijn na installatie van de kelderdeur. …
  7. Breng een afwerking aan op de muren. …
  8. Maak een koelsysteem voor een wijnkelder.

Wat zou elke wijnkelder moeten hebben?

Een startkelder moet een goede mix bevatten van wijnen die geschikt zijn om te drinken en om te rijpen, idealiter uit ten minste vier of vijf verschillende regio’s en met een mix van rood/wit/rosé/sparelmoes/zoet/verrijkt, afhankelijk van uw persoonlijke smaak. De sleutel voor het bewaren is vooral een constante temperatuur.

Wat is het nut van een wijnkelder?

Een wijnkelder biedt een volledig geklimatiseerde omgeving voor een grotere wijncollectie. Deze kelders bevinden zich meestal in de kelders van woningen en zijn gebouwd van steen of baksteen met een vloer van aarde of steen. Deze locatie biedt de vochtige omgeving die wijnen nodig hebben om goed te rijpen of langer dan 5 jaar opgeslagen te blijven.

Is een wijnkoelkast even goed als een kelder?

Wijnkelders zijn superieur aan wijnkoelkasten als het gaat om het rijpen van wijnen, omdat zij een constante en ideale luchtvochtigheid instellen, iets wat wijnkoelkasten niet doen. Vochtigheid zorgt ervoor dat uw kurk niet uitdroogt en dat er nooit zuurstof bij uw wijn komt.

Verhoogt een wijnkelder de waarde van een huis?

Het korte antwoord is dat het hebben van een wijnkelder in uw huis de waarde ervan zeker kan verhogen. Het toevoegen van dit soort ruimte aan uw huis doet een beroep op de fantasie van potentiële kopers over wat een chique huis zou moeten bevatten.

Moeten wijnkelders geventileerd worden?

Wijn moet ademen. Een wijnkelder moet zeer licht geventileerd worden, met een gelijkmatige verdeling van de lucht, waardoor ook de vochtigheid en de temperatuur van de kelder op peil kunnen worden gehouden. Pas op voor tocht, die is schadelijk voor de wijn.