Falanghina wijn waar te koop

Hoe smaakt Falanghina wijn?

Wijnen gemaakt van Falanghina Flegrea zijn licht, over het algemeen niet gebotteld en zeer geurig. Veel wijnen hebben in de neus een duidelijke bladtoets, samen met aroma’s van citrusvruchten. In de mond zijn appel, peer en steenachtige mineraliteit de meest voorkomende smaakbeschrijvingen.

Waar past Falanghina wijn bij?

Zeevruchten zijn Falanghina’s beste vriend. De gemiddelde zuurgraad en de droge zoetheid passen perfect bij de smaak van zeevruchten zoals sint-jakobsschelpen, kokkels, garnalen of schelpdieren. Tomaten in het algemeen passen goed bij Falanghina, zoals tomaten gebakken met marjolein, peterselie en paneermeel.

Welke druif is falanghina?

Falanghina is een oude Italiaanse witte-wijndruif, naar verluidt van Griekse oorsprong. Er wordt ook gezegd dat Falanghina de druivensoort is achter Falernian, de beroemdste wijn uit de Romeinse oudheid en de inspiratiebron voor Falerno del Massico.

Wat voor soort wijn is Nero d Avola?

rode wijndruif
Nero d’Avola (Italiaanse uitspraak: [ˈneːro ˈdaːvola]; ‘Zwart van Avola’ in het Italiaans) is “de belangrijkste rode wijndruif van Sicilië” en is een van de belangrijkste inheemse druivenrassen van Italië.

Welke druif lijkt op Sauvignon Blanc?

Grüner Veltliner (GROON-ur VELT-lin-ur), de meest aangeplante druif in Oostenrijk, wordt vaak gewoon “Grüner” genoemd. Hij lijkt op Sauvignon Blanc door zijn gewicht, hoge zuurtegraad en een deel van zijn smaakprofiel, met name tonen van groene appel.