Brouwen van mede met vruchten

Fruit kan worden toegevoegd:

 1. Tijdens primaire gisting – dit is een veel voorkomende manier om fruit toe te voegen aan weide (en bier of wijn). …
 2. Tijdens secundaire fermentatie – Bij het toevoegen van fruit aan de secundaire wordt de basismeide het grootste deel van de weg gefermenteerd. …
 3. U kunt ook vruchtensappen of extracten toevoegen vlak voor het bottelen.
 4. Kan mede met fruit worden gemaakt?

  Een Bessenmede is een Melomel gemaakt met bessen, zoals frambozen, bosbessen, bramen, aalbessen (zwarte, rode en witte), aardbeien, boysenbessen, vlierbessen, Marionbessen, moerbeien, lingonbessen, huckleberries, veenbessen, enz. In het algemeen komt elke vrucht met “bes” in de naam in aanmerking.

  Hoeveel fruit moet ik in mede doen?

  Een goed uitgangspunt voor de meeste fruitsoorten is ongeveer 3 pond fruit per gallon mede, hoewel ik ook wel eens 5 of zelfs 6 pond fruit heb gebruikt. Vruchtenmengsels kunnen tot heerlijk smakende mede leiden.

  Hoe lang laat je fruit in mede?

  Hoe lang fruit in secundaire weide moet blijven

  1. Deze extractie van smaken en suikers duurt ongeveer één tot twee weken. …
  2. Het is raadzaam om ongeveer twee weken te wachten om er zeker van te zijn dat de suikers gisten en je de kleur, het aroma en de smaak volledig uit het fruit haalt.

  Hoe wordt mede met fruit genoemd?

  Melomel is een term voor de combinatie van mede (een gegiste oplossing van honing en water) met fruit. Binnen deze brede categorie zijn er diverse andere benamingen voor mede gecombineerd met specifieke vruchten.

  Kan ik mede maken van vruchtensap?

  Vruchten kunnen zoet, wrang, scherp, bitter of mild zijn. Ze kunnen smaak, kleur, zuurgraad, bouquet, tannine en extra vergistbare suikers toevoegen. Ze kunnen in hun geheel, geplet of tot sap verwerkt worden. Het sap kan zelfs in de plaats komen van het water, zoals het geval is met appelsap in een Cyser.