Ambachtelijk bier – Omgevingstemperatuur voor gisting

Re: Gistingstemperatuur versus omgevingstemperatuur En toch, Palmer gaat maar door en door over waterchemie en stelt toch voor om je ale in een omgevingstemperatuur van 72 graden te zetten.

Zal zuurkool gisten bij 50 graden?

Sommigen geven de voorkeur aan een temperatuur van 70° tot 80°, terwijl anderen de temperatuur tot 50° laten dalen. De hogere temperatuur heeft het voordeel dat er snel zuur gevormd wordt, maar dit wordt gecompenseerd door de neiging om zacht en roze zuurkool te produceren.

Kun je zuurkool fermenteren op 80 graden?

Ideaal 65-72 graden Fahrenheit (18-22 graden Celsius)
De beste kwaliteit zuurkool wordt geproduceerd bij een temperatuur van 18-22° Celsius (65-72° Fahrenheit) zonder meer dan een temperatuurschommeling van 3° Celsius (5° Fahrenheit). Als uw huis warmer is dan dit, probeer dan korter te fermenteren.

Hoe lang moet zuurkool fermenteren?

Bewaar de container bij 70 tot 75°F tijdens het gisten. Bij deze temperatuur is de zuurkool na ongeveer drie tot vier weken volledig uitgegist; bij 60 tot 65°F kan het zes weken duren. Onder de 60°F mag de zuurkool niet gisten. Boven 80°F kan de zuurkool zacht worden en bederven.

Kan zuurkool te lang gisten?

Kan je zuurkool te lang fermenteren? Ja, er bestaat zoiets als te lang fermenteren. Een duidelijk teken dat je je kool te lang hebt laten staan, is dat hij papperig kan worden. Maar dat is niet de enige factor om zeker te weten.

Hoe weet je wanneer zuurkool klaar is met fermenteren?

Open na 7 dagen (5 dagen als u in een warme omgeving fermenteert; 10 dagen als uw huis extra koel is) het potje, trek het potje of het gewichtje eruit en ruik en proef uw zuurkool. Het moet zuur beginnen te smaken en niet langer naar gezouten kool. De kleuren moeten vervagen en niet meer zo helder zijn als verse kool.